Granola.

Igår hittade jag ett recept på en blogg som jag bara va tvungen att testa.
Granola har jag hört mycket om men jag har knappt vetat vad det varit .. haha.
Idag efter jobbet handlade jag allt jag behövde för att göra Granola och så cyklade jag hem och gjorde det. Och det var ju hur enkelt som helst och det blev hur gott som helst. Tillsammans med Turkisk/Grekisk yoghurt är det ett perfekt mellanmål.
Detta kommer jag göra fler gånger, även med andra ingredienser.

 
 
Recept:
6 dl havregryn
2 dl grovt hackade mandlar
1,5 dl kokosflarn
2 msk mald kardemumma
 
1 dl solrosolja
2,5 msk honung
1,5 dl torkade tranbär
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser (inte tränbären, de blandas i efter stekningen).
Rör ihop oljan och honungen och häll över det torra. Blanda ordentligt innan allt hälls över på en plåt. In i ugnen 10 min, rör runt lite och sen låt stå 10 min till.
Ta ut ur ugnen och låt svalna innan tranbären blandas i.
 
Super enkelt och gott!
Recept taget från www.camillaslantliv.com
 
 
 

härlig ledig måndag!

Jag älskar verkligen att va ledig måndagar. Tur som jag har så är det min fasta lediga dag, om det inte är kris förstås, då hoppas jag in och jobbar. Men måndagar är verkligen min favorit dag! Helgen är över (eftersom jag oftast jobbar så är det faktiskt skönt när den är över ..) och då är det så härligt att få vara ledig och samla på sig nya krafter.

Idag har jag fått gjort en del alltså.
Jag var ju och övningskörde och det var lite pirrigt.
Eftersom jag aldrig kört med honom innan, har bara gått kurserna osv med han så tänkte jag att vi säkert skulle åka till en parkering eller liknade så jag fick liksom köra mig lite varm där, men nejdå han ville sätta mig i förarsätet med en gång och låta mig köra på. Han hade ju pedaler hos sig så han visste ju att han kunde ta över om det blev för mkt för mig ;)
Men det gick så bra så och han var imponerad över hur duktig jag var med tanke på att jag bara kört 2 ggr förut. Kul att höra.
Efter körningen cyklade jag hem och drack en smoothie innan Linn (ägaren av lägenheten) kom på besök. Hon ville bara se hur vi hade fått iordning allt och hur framtiden ser ut osv. Så trevlig och go tjej som är glad att vi hyr av henne och vi är glada att få hyra av henne, såklart!
När hon gått så käkade jag lite lunch och sen cyklade jag till gymmet och var med på Cardio Energy. Så gött att röra på mig ordentligt. Har blivit så dåligt med det sen jag kom hem från Bali. Motivationen har inte funnits för 5 öre. Men nu är jag på G igen! Sommaren är alldeles för nära nu alltså, haha.

Nu ska jag plugga lite körkortsteori och sen väntar en kväll i soffan framför paradise hotel och top model.
puss

 

28.04.14

Gårdagen gick såååå långsamt.
Söndagar på jobbet är riktigt dryga. Jag öppnar och stänger alltid så jag är där hela dagen känns det som. Brukar öppna runt 13.30-14.00 och så stänger vi runt 23.00.

Idag är jag ledig och det känns underbart!
Jag ska snart sticka till stan och möta min körlärare. Vi ska övningsköra 1,5 h och jag är lite nervös faktiskt .. Har inte kört på flera månader nu! Men han är störtskön och snäll så det ska inte bli några problem.
Efter att jag är klar med det blir det raka vägen hem och invänta lite besök. Hon som vi hyr lägenheten av kommer och vill checka läget.

I eftermiddag ska jag träna och sitta i solen har jag tänkt. Så skönt att va ledig.
puss på er


27.04.14

Helgen har gått i ett.
Igår var jag och Simon iväg till coop redan klockan 9.30 för att köpa färg till en badrumsmöbel.
Vi åkte hem och målade sen cyklade jag till jobbet kl.11 och jobbade resten av dagen.
Var hemma 00.30 så jag jobbade nästan 14h. Jag grät nästan så ont hade jag i benen när jag skulle sova. Måste köpa bättre skor! Och stödstrumpor.
Dagen gick verkligen i ett igår. Uteserveringen var full under lunchen och då är det att göra vill jag lova.
På kvällen var vi underbemannade och det är fan ett under att vi klarade oss alltså. Vilken kväll, haha fy i helvete va vi alla sprang runt som yra höns och bara hade panik.
Idag blir det aningen lugnare hoppas jag.

Imorgon är jag ledig.
Ska övningsköra mellan 12-13.30 med min körlärare så det blir spännande.
Nu är det dags att sticka och jobba, puss


25.04.14

Gud vad tiden går fort.
Känns som det var i förrgår jag var och hjälpte Pia och Krille att flytta, men det var faktiskt 1 vecka sedan .. Tiden går skrämmande fort.
Helgen består av jobb, som alla andra helger vill säga .. Om jag inte tar ledigt för att resa bort vill säga.
Kan ibland önska att jag hade ett 8-16 jobb, tänk att alltid få va ledig lör o sön. Vilken lyx!
Men jag ska inte klaga .. fredagar och lördagar är oftast kul att jobba eftersom det då är som mest att göra hos oss.

På tal om något helt annat så fick jag idag reda på att jag betalat elräkningar för killen som bor där jag och Simon bodde innan vi flyttade hit!!
Vi fick en påminnelse på en elräkning på 940kr som vi tyckte kändes lite skum eftersom detta var under perioden vi var på Bali .. Jag ringde upp vårt elbolag och frågade om det stämde och han sa att *ja detta gäller skogmosletta .. * Jag fick en chock och berättade att jag flyttade från den adressen för 1 år sedan och då säger han *Men du har ju betalat elräkningar varje månad därifrån hela detta året ..* HUH?? Det har alltså dragit via autogiro varje månad, och jag har inte märkt något ... Snacka om att ha dålig koll på mina pengar. Skärpning!
Jaja, så var det med det. Jag kommer få tillbaka pengarna som tur är. Det handlar faktiskt om kanske 5000-6000kr och det suger ju.
Jag snackade med mäklaren som vi hyrde av och han skickade papper som bevisar när jag flyttade därifrån och att det är grabben som bor där nu som har gjort fel då han inte registrerat sig som boende där.
Så kan det gå. Men något positivt kommer vl ut av detta också. Jag kommer ju få pengar tillbaka, pengar som jag inte ens visste att jag hade ;)

Nu är det dags att göra sig iordning för jobb.
puss

Min fina sambo. I singapore!

23.04.14

Det har varit en ganska seg dag idag.
Gick upp 8.30 för lite frukost och sen stack jag till jobbet för att jobba lunch.
Det var ganska dött på lunchen idag så timmarna gick extremt sakta. Men det är härligt när det inte är helt kaos också, såklart!
Vi 16.30 var jag hemma och satt ute i eftermiddagssolen på altanen och hade det gott en stund.
Annars har jag bara slappat.
Imorgon jobbar jag kväll och innan det ska jag träna och sitta i solen på altanen, hade jag tänkt :)
puss och godnatt

Underbara sommarstugan.

Vilken dag ..

Gick upp 7.30 för att göra mig iordning och sen sticka till tågstationen.
Tanken var att jag skulle med ett tåg till lilleström 08.58, trodde jag ..
Väl på stationen när jag ska köpa biljett så ser jag att tåget går 08.48. Klockan är 08.45 och paniken smyger sig på.
Jag får ut biljetten, rusar ut, skriker på mamma som står med mina väskor och min cykel (som jag ska konka med på tåget ..) att tåget går om 2 minuter. Vi springer som fan mot spåret där vi ser tåget stå, väl framme -Fel tåg!!! Vi ska ännu längre bort, till ett spår som aldrig har använts!!!!!! Inte någonsin som jag sett i allafall.
Mamma springer som en dåre med cykel vid sidan om sig och försöker vinka att de ska vänta, men tåget åkte utan lilla mig :(

Det var bara att åka hem igen och vänta till tåget som skulle gå 15.47.  
Fick sitta ute i den härliga solen med mamma, och vi började även planera inför midsommar. Kommer bli så bra :)

Nu är jag iaf hemma i Norge igen. Jag fick med mig cykeln på tåget och det är jag glad för :)
Nu ska jag mysa framför tvn!
Puss




annandag påsk

Idag blir det lite påsklunch med mamma och Rolf.
Senare ska vi åka till stugan och sen till min morbror m familj. Det blir mysigt. Älskar att hänga ute i Kangerud.
Förr så blev vi alltid arga på mamma när hon skulle släpa med oss dit, vi hade ju annat att göra ... Vi fick då alltid bestämma en tid vi skulle åka hem så att vi inte skulle stanna för länge. Den tiden blev alltid längre än vi hoppats och gud vad sura vi var då ... haha.
Nu är det en av de bästa sakerna som finns, att åka ut på landet och bara hänga.
Konstigt det där alltså! Man växer upp helt enkelt.

Imorgon åker jag tillbaks till Norge och det känns inget vidare faktiskt.
Dagarna har gått alldeles för fort här hemma. Jag behöver några dagar till.
puss så länge

Jag och min fina mamma förra sommaren.

påskdagen.

Så var ännu en påsk snart över .. Shit vad tiden går fort. Alldeles för fort! Känns som jag varit hemma i Sverige 1 dag, men snart är påsksemestern slut ... På tisdag är det dags att sticka tillbaks till Norge igen för jobb och slit.
Kan inte hjälpa att jag önskar jag kunde stanna och hänga med min familj och släkt här i Karlstad en stund till. Kanske några månader till och med. Men så funkar inte livet just nu. En vacker dag kommer jag förhoppningsvis landa här och skaffa familj, nära de som ligger mig varmast om hjärtat. En vacker dag!

Idag har jag verkligen bara slappat. Har suttit i solen med musik i öronen, cyklat och handlat, lagat hamburgare med Gurra och nu sitter jag bänkad i soffan och ska bara sitta här resten av kvällen.
Jag är så extremt trött. Så trött att jag nästan blir orolig över att det är något fel med mig. Har absolut noll energi till något.

I torsdags fick jag en förtidig födelsedags present av mamma, pappa och mormor - en cykel som jag önskat mig.
Så härligt att kunna cykla till jobb, gym osv nu när våren och sommaren är på ingång.


trött tjej!

Oj, vad trött jag är.
Jag tror det beror mest på all mat jag ätit .. Och allt godis såklart!
Men är det påsk så är det ;)
Hos pappa och Helen blev det en god påsklunch med farmor och farfar. Sen hängde vi där till det var dags att åka till stan vilket vi gjorde vid 20 tiden. Jag gick då till mamma och Rolf som var hos ett par vänner till mamma. De skulle precis fika när jag kom så det fick slinka ner en och annan gosak igen .. haha.
Vi snackade bort timmarna och vid 00-tiden var vi påväg hem.
Nu ska jag stupa i säng. Är så trött. Blir skönt med en dag imorgon som jag bara ska va på.
Inga planer utan bara ligga i soffan hela dagen om jag känner för det :)
Puss på er

  
 
 
 
 

Glad påsk ♡

Låg ett sött kuvert på bordet till mig från bästa Mami! 
Ha en fin påsk!



lång dag!

Strax innan 9 imorse blev jag och Gurra hämtade av vår kusin Astrid. Vi åkte till vår fasters hus och det var bara att köra igång med en gång. Det var massor som skulle flyttas och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Slutet var alldeles för långt bort mestadels av tiden. Men så blir det ju när man bor i ett stort hur och har en massa prylar.
Vi åkte väl 3 vändor sammanlagt mellan Nor och Edsvalla. Det var otroligt skönt när det mesta började komma på sin plats och framåt 19 tiden kunde vi slå oss ned i soffan och bara hänga.
Har trots den jobbiga flytten och all bärning haft en mysig dag. Älskar att umgås med min släkt!!

Imorgon är det påskafton och det ska firas hemma hos pappa. Det blir mysigt det.
puss på er



Underbara Bali. 

Finally!

Jag har idag, äntligen köpt mig en Macbook Air och jag är så nöjd.
Har velat köpa en i över 1 år men har liksom inte riktigt bivit av.
Tänkte slå till i julas men då bestämde vi oss för att sticka till Bali 1,5 månad senare så läget var inte det bästa, ekonomiskt.
Men nu så, äntligen.

Idag har vi, jag och mamma varit en sväng hos farmor och farfar och käkat pannkakor. Jättemysigt att hänga med dom.
Sen åkte vi till skattkärr och hämtade Gurra som spelat fotboll där.
På vägen hem stoppade vi vid elgiganten och jag köpte datorn innan vi stack hem.

Ikväll har vi hängt hos pappa och sett hockey och målat påskbrev. Så mysigt så.
Imorgon ska vi till faster Pia och hjälpa dem flytta så morgondagen kommer gå i ett.
puss och godnatt

 
 

Utegym!

Jag startade dagen på gubbholmens utegym med Gurra. Det var så gött att träna.
Nu väntar vi på mamma som snart kommer med kebabsallad, namnam.




KARLSTAD

Det är alltid en speciell känsla som infinner sig i kroppen när tåget rullar in på Karlstad C .. Ett litet pirr i magen och ett lyckorus.
Det är så härligt att komma hem. Det är ALLTID så underbart. 
Konstigt det där .. Jag har ju mitt liv och "hem" i Norge. Och jag skulle inte palla många månader hemma i KD innan jag tröttnat.
Men det är väl det som är charmen. Att längta och att jag vet att jag kan slappna av och koppla bort jobb osv när jag åker hem till Kd. 
Att det dessutom är påsk gör ju det hela bara bättre. Så mysigt!
Och på fredag ska vi hjälpa faster Pia att flytta så då får jag träffa släkten, längtar!

Nu ska jag och Gurra överraska mamma med en påskpresent.
Vår kollega hade en oanvänd iPad mini över som vi fick köpa för ett bra pris så vi slog till.
Mamma har ingen dator och noll kontakt med omvärlden och sköter fortfarande räkningar i "pappersform" haha.
Puss på er




Påskledigt!

Äntligen är påskledigheten här!
Nästa gång jag jobbar är om en vecka. Wihoo!
Jobbade bara 3 timmar idag då det var så lite att göra.
Ist blev det en lunch med pojkvännen och nu är jag hemma en sväng innan jag ska sticka till tåget som går 17.15.

Puss 






Påsk!

Påsken är en av mina favorithögtider! Älskar att våren då oftast är här och det är så mysigt med påskägg osv.
Fast jag älskar iof alla högtider, haha :) 
Förra året jobbade jag och Gurra hela påskhelgen men i år har vi stängt restaurangen så jag får 6 hela dagars ledigt. Lycka! 
Vi har öppet påskafton men jag slipper jobba, förhoppningsvis ;)

Idag är jag ledig och jag har hängt med Gurra på Fratelli där vi lunchade innan han hoppade på tåget till kd. Sen har jag påskshoppat lite.
Även om jag inte är här hemma i påsk så måste ju Simon ha det lite påskfint :)

Nu ska jag städa och fixa innan jag intar soffläge resten av kvällen.
Puss




.

Gud vad jag saknar rutinerna jag hade innan Bali! 
Jag åt bra och nyttig mat, tränade i stort sett varje dag. Gick ner 5kg på 1,5 månad.
Jag var så bestämd på att hålla det även på min semester med lite fler undantag, som tex alkohol och sött. 
Jag lyckades .. i 3 dagar ungefär! 
Jag är en sådan person som kör 110% eller inget alls. Och på Bali blev det svårt att inte äta godsaker som glass, chips, burgare m.m! Jag var ju trots allt på semester ;)
Äter jag en "dålig" sak på förmiddagen så tänker jag automatiskt att hela dagen är förstörd och då kan jag bara köra på med onyttigheter resten av dagen. IDIOTI. Men så funkar jag, tyvärr.
När jag kom hem från Bali tänkte jag att nu jävlar är det bara att köra på igen, men så blev det knappast. Vi kom hem torsdag, på fredagen blev jag sjuk och låg hemma hela helgen. 
Första dagen på jobbet (måndagen) blev det ett dubbelpass på 11h, tisdagen jobbade jag 12h och onsdagen likaså. Torsdagen var jag så slut att orken för att gå till gymmet fanns ingenstans på världskartan .. 
Jag jobbade bara kväll denna dag tack och lov.
Fredagen blev det också ett dubbelpass  och lördagen likaså. Med dessa kaotiska dagar kom också mycket pasta, pizza, vitt bröd osv på jobbet. Det är enklast att bara slänga i sig en slize pizza eller en bolognese liksom. 
Veckan efter åkte jag hem en snabbis till Kd och blev såklart sjuk. Låg och mådde piss 4 dagar hemma hos mamma och då blir det ju lite godis och pannkakor osv .. 
Väl hemma i Norge gick helgen i ett pch det enda jag tänkte var Måndag
Undrar hur många måndagar det har varit som jag ska starta med träningen. Alldeles för många.

Igår var det måndag och jag skötte mig bra. Tränade inte då jag jobbade lunch och fick mig en bra träningsakt där eftersom jag jobbade ensam.
Jag åt nyttigt iaf, inga kolhydrater och inget sött. Mår absolut bäst när jag skippar all pasta och allt bröd.
Idag har jag också skött mig förutom att det blev en halv flaska rödvin till kvällskos med Simon. 

Imorgon ska vi åka pch träna tillsammans. Och fixa lite ärenden. Sen ska jag jobba.
Nu blev det väldigt mycket tjöt här men det är ju gött att skriva av sig lite emellanåt.
Puss ♡




8/4

Idag är jag ledig och det är så skönt att bara slappa en hel dag. Fast slappat har jag knappast fått gjort! Var iväg och hyrde släp förut, jag och Simon. Vi skulle nämligen hjälpa en kollega till Simon att flytta ett vitrinskåp från lilleström till Jessheim. 
Sen har jag varit hos tandläkaren.
Efter att det var fixat åkte vi hem igen och har hängt här, städat och fixat lite och nu snart ska vi till Jessheim igen för att hämta vår grill som står i min brors gamla lägenhet. Där bor nu en kompis som tur är.
Ikväll ska vi grilla och dricka vin, jag och min goding.
Inte ofta vi är lediga tillsammans.   

Våra fina tulpaner!





♡♡♡

Kommer på mig själv flera ggr om dagen då jag kikar in hos dig på Facebook. Kollar om någon av alla de som saknar dig har skrivit något. Kollar även Facebook chatten. Du kanske är inloggad. 
Det har ju inte gått in än, du finns ju fortfarande här. 
Jag kanske skulle önska att det blev mer påtagligt, men det blir det inte.
Ofta har någon skrivit till dig. Det blir som ett hugg i hjärtat att läsa, overkligt och alldeles för jobbigt. Men ändå fortsätter jag. Läser igenom vissa meddelanden till dig flera gånger om.
Även mina egna meddelanden till dig.

Efter du "försvann" har jag känt en längtan att få prata med dig. Varför kände jag inte så oftare innan?
Varför ringde jag inte oftare?
Varför? 

Förut, när jag jobbade gick "Get here" igång på radion. Det tog inte många sekunder innan jag stängde av och fick panik. 
Jag har försökt lära mig att lyssna på den igen efter begravningen, men det är tufft. Känslan jag får i kroppen är så olustig. En dag kan jag förhoppningsvis njuta av den fina låten, men inte än.

Puss älskade Wille.




2/4

Då var vi inne i april då. Herregud vad tiden går fort!
Jag är hemma i Karlstad, sjuk .. Blir alltid sjuk när jag kommer hem till Swe.
I söndags öppnade jag på jobbet, jobbade en timme fram till det att all personal var på plats och då gick jag av för att möta upp Gurra och Carro som kom från gardermoen. Några kompisar till henne och hennes syster kom pch så gick vi till Fratelli och käkade mat.
Så härligt att ha dem hemma igen :)

Måndag och tisdag hade jag ledigt och så passade jag på att åka med hem till Kd. Måndag kväll käkade vi middag hemma hos mamma med carros familj och pappa. Jättemysigt och gott med husmanskost ;)

I tisdags vaknade jag men världens halsont, feberfrossa och huvudvärk.
Jag fick sjukskriva mig idag också så jag är hemma tills imorgon.
Har sovit sååå dåligt inatt. Vaknat 7 ggr typ. Och då har jag varit så tät att jag vaknat i panik ..
Hatar att va sjuk.
Idag känner jag mig lite bättre men långt ifrån helt frisk. 
Förhoppningsvis är jag bra för att jobba imorgon.
Puss så länge