Trips trough the years.

I oktober 2013 åkte jag och min bror till Italien på en såkallad jobbresa. Vi åkte tillsammans med vår chef, hans tjej och fratellis vinleverantör.
Vi var borta Tors-Mån och vi hade det så bra.
Den första natten bodde vi på hotell i Sicilien. Vi åt middag på en restaurang som ägdes av han som är kökschef hos oss nu. Han och hans fru ägde en söt liten restaurang som de nu sålt och flyttat till Norge och jobbar med oss på Fratelli.
De resterande dagarna bodde vi på en jättefin vingård. Vi fick jättegod kontakt med ägarna av vingården. Mannen var en ganska reserverad, men väldigt trevlig medelåldersman som blivit ganska stor inom vin industrin. Hans fru var en vacker kvinna som tidigare varit modell i Milano.
Vingården var så stor. Vi gick runt flera, flera timmar och bara kikade runt på alla odlingar och hus som fanns lite här och var på gården. 
Vi blev bjudna på middagar, gott vin och vi hade det super trevligt.
En dag besteg vi vulkanen Etna och det var en blandning av kul och mindre kul. Haha. Det var väldigt häftigt att stå och kolla ner i en vulkan som låter och som faktiskt kan vakna till liv (vilket den gjorde exakt 2 veckor efter att vi varit där ..) Men själva vägen upp till vulkanen, och ner därifrån var helt jävlig. Vi vadrade totalt 4 timmar upp, och sen 4 timmar ned. Höll på att dö av smärtan i fötterna efter alla småsten som föll ner i skon, det är inget jag vill minnas.
Men det var en upplevelse som jag är glad att jag har med mig!
En jätte mysig resa som jag fick dela med min bror.
 
1. Min chef och hans tjej på vingården i väntan på lite lunsj.
2. Ett av alla hus på gården.
3. Gruppbild vid vulkanen.
4. Underbart goda vindruvor, såklart!
 
 

Torsdag

Jag kunde verkligen inte somna inatt .. Jag var så trött men hjärnan hade allt för mycket att tänka och grubbla över, så jag fick inte ro förrän runt 4.30 inatt. Klockan ringde 10.00 och då var det bara upp och göra sig iordning och sticka till jobbet. Jag tog en omelett innan jag ordnade med lite varor, och satt med vaktlistan innnan jag började jobba i salen med Vala och Perra. Vi hade det ganska stilla och skönt idag och det var fint efter gårdagens rusch!
Efter jobbet gick jag en sväng till gymmet och körde intervaller i 60 min. Trodde aldrig jag skulle orka det när jag vaknade imorse men det gjorde jag och det är jag glad för.
Vågen visade -2kg på bara 5 dagar imorse och det är ju inte så illa. Det första kilona går ju alltid snabbast men nu är det bara att ligga i med bra kost och träning.
Efter träningen gick jag och handlade mat och väl hemma slängde jag ihop en sallad innan jag placerade mig i soffan framför Pretty little liars.
Nu ska jag dra igång en film och sen hoppa i säng tidigt så jag får vänt på mina sena nätter.
Imorgon står träning och jobb på schemat.
Puss på er
 
Världens sötaste ananas som jag inte ens vill äta upp, den är allt för söt för det :)
 

Onsdag

Ojojoj, vilken dag det blev! 
Var och tränade 45 min innan jag duchade och gjorde mig iordning på gymmet och stack till jobbet, åt en sallad och satte mig sen tillsammans med chefen och lagade nästa månads vaktlista. Vi satt närmre 2 timmar och efter det bytte jag och och började jobba. Det var fullt ös medvetslös hela kvällen vill jag lova! Vi var bara 3 så vi löp runt hela tiden mellan 16-21 typ! Men allt gick bra och vi hade bara nöjda gäster!
Nu ska jag sova! Imorgon jobbar jag lunch och det blir gott med en ledig kväll i soffan :)




Tisdag

Mötte upp Steffen och Monica för lite prat innan jag började jobba 16.00. 
Blir alltid på så bra humör av dessa människor <3 
Gick superbra på jobbet idag! Vi hade att göra då vi bara var 3 men det gick galant.
Stängde ikväll men var hemma ganska tidigt, ca 23.00 och det är ju alltid härligt att komma hem tidigt :) 
Imorgon ska jag ta en tur till gymmet innan jag börjar jobba tänkte jag.
Nu ska jag se ett avsnitt sex and the city och sen sova! Puss på er


Min goda och enkla lunch! Kyckling, avokado, mozarella och cherrytomater.


Världens sötaste Manuela lagade fruktsallad åt mig idag. Hon hade lagat en morotskaka som hon bjöd på och när jag tackade nej för att jag ska vara nyttig fick jag en fruktsallad ist! Så Go!

Måndag

Jag älskar lediga måndagar! 
Har tränat, solat och handlat än så länge idag. Var så trött imorse så jag låg kvar och drog mig i sängen till nästan 13.00 .. Mycket på jobbet igår och då jag startade redan 13.00 blev det en låååång dag! Var hemma 00.30. 
Idag startade mitt nya, hälsosamma liv. Och nu är det på riktigt! Trött på att känns mig uppblåst och äcklig av alla kolhydrater jag stoppar i mig. Mår så mycket bättre av lchf kost så det får det bli framöver!

Jag har precis ätit kyckling med avokado, mozarella och mango, supergott! Nu ska jag slappa och njuta av min enda lediga dag denna vecka!
Puss


Min snap igår .. Haha!

Lördag

Blev en lång lördag på jobbet!
Gick på 15.30 och var igång hela tiden fram till 23.30 då mestadels av mina gäster gick. Jag stängde och var sist ut 01.30 ungefär. Helt slut, men har haft en superkväll på jobb med otroligt trevliga gäster och en riktigt bra tips. Inga fel!
Nu ska jag sova, imorgon väntar ytterligare en lång dag på jobb.
Puss




Fredag.

Idag sov jag ända till 13.00 ... Var så trött och ändå gick jag och la mig ganska tidigt igår.
Jag och Gurra tog en tur bort till stan och solade 25 min. Sen gick jag hem och städade hela lägenheten. Så rent och frächt har det inte varit här på länge, haha.
Gurra lagade lunch till och det blev räkwook, så smarrigt.
Nu chillar jag lite innan jag ska svira om och sticka och möta Bella, Steffen, Magda och Monica för middag och en eller två öl ;) Det blir mysigt det!
Puss på er
 
 

Trips trough the years.

I september 2012 var jag iväg 2 veckor till Spanien med mitt ex Simon.
Vi bodde på ett jättefint lägenhetshotell vid stranden i San Agustin.
Vi solade, badade, åt god mat, var på zoo, strosade runt på ett stort shoppingcenter, och bara slappade i 2 veckor.
Har inte så värst mycket att skriva om den resan mer än att den var bra och avkopplande vilket var precis vad jag behövde då. 
Har heller inte så mycket bilder. Jag kommer ihåg att jag lånade med mig mammas kamera men att jag fotade allt för lite tyvärr.
 
 

Torsdag

Det var riktigt tufft att ta sig upp när klockan ringde 09.30 imorse .. Jag har verkligen lyckats vända på dygnet!
Jobbade bara några timmar och sen hängde jag med Monica en stund innan hon körde mig hem.
Jag har bara slappat ikväll och det har varit skönt. 
Imorgon är jag ledig och om jag orkar ska jag träffa Steffen och Monica för middag imorgon kväll. Blir mysigt! Hoppas bara halsen är bättre :)

Puss och godnatt




Onsdag

Det var riktigt gött att jobba idag!
Även om jag inte är helt 100 än så var det skönt att göra något annat än ligga i soffan. 
Imorgon jobbar jag lunch och på fredag är jag ledig igen så det blir ingen pangstart för mig och det är nog bara bra!
Nu ska jag hoppa i säng och det ska bli gott att sova.
Puss på er




Trips trough the years.

Min fjärde resa gick till Kroatien.
Jag, mamma, lillebror, Lina och hennes mamma åkte dit en vecka i september 2011, exakt samma gäng som Turkiet 2005 :)
Denna resa var en julklapp från mig och Lina till våra mammor. 
Kroatien var verkligen helt fantastiskt. Rent, fräscht, god mat, trevlig befolkning, härligt klimat. Och vårat hotell, Tamaris som låg i Tucepi var helt underbart. Precis vid havet låg det och personalen var så trevliga.
En vecka där var verklgen inte nog. Två veckor skulle ha passat bättre.
Vi var på en båttur även här, och den var snäppet bättre än i Turkiet ;) Vi åkte till en jättefin strand där vi fick sola och bada några timmar.
En eftermiddag på marknader i Split hann vi med också. Så mysig stad!
Vi ungdommar var ute på lite partaj också. Lite för mycket vissa dagar för mig och Lina skulle nog vissa säga, men det stannar i Kroatien ;)
En helt underbar vecka hade vi och jag åker gärna tillbaks fler gånger.
 
1. Utsikten precis utanför vårt hotell.
2. Eva, Gurra, Jag och mamma på båttur ;)
3. Vackra Kroatien.
4. Jag, mamma och Gurra.
 

12 years a slave.

Har precis sett filmen 12 years a slave och den var helt grym!
Vissa scener ville jag bara skrika och slå något mot tvn! 
Hur kan detta ha fått hända?!??? Fan alltså. Det är ju så att man blir helt jävla galen.
Jag borde inte se såna här filmer, men man gör väl alltid det man inte borde!

Hur som helst så är jag glad att jag sett den! Det var en otroligt fin och tänkvärd film bland allt det onda och jobbiga.




Trips trough the years.

USA 2010 är en av de bästa resorna, såklart!
Mamma bjöd med mig och min bror på en Usa trip för att träffa all vår släkt där. Vi var borta en månad och det är helt sjukt vad mycket minnen vi fick skapa och hur många människor vi fick träffa. 
Vi startade resan i New York 4 dagar. Det var en grym stad, dock aldelles för varmt för att orka vandra flera timmar och se. Vi åkte mest en såndär turistbuss med öppet tak för att få friska vindar .. haha tonåringar asså, stackars mamma. Vi ville väl egentligen bara shoppa och ligga vid poolen på hotellet. 
Efter New York flög vi till Fort Lauderdale, Florida. Vi blev upphämtade på flygplasten av Sandy och Wayen. Vi åkte hem till dem och de bodde på ett riktigt lyxområde. Vi fick en liten chock när vi förstod vart och hur vi skulle bo de närmsta 10 dagarna. Där mådde vi gott vill jag lova. De bodde i ett stort husmed pool, golfbana rätt utanför huset och varje morgon vaknade vi till färsk frukt och en bamsefrukost. Sandy körde runt på oss och visade oss allt och lite till. Vi var på alligator haunting och fick se livs levande alligatorer bara någon meter från oss. Vi fick gå på shoppingcenter, äta massa god och aldelles för onyttig mat. Vi träffade även såkart våra andra släktingar på den sidan, massa godingar som jag gärna besöker igen. 
Tre utav dagarna var vi i Orlando eftersom Wayen skulle på en jobbmiddag där så vi hakade på och bodde på ett jättefint hotell och på dagarna hängde vi på Universal Studios, såklart!! Fan va vi hade det underbart i Florida. Vill så gärna tillbaks.
 
Nästa stopp blev Minnesota och där bodde vi hos Rod och Barb som jag träffat en gång tidigare när jag var en liten bebis och de var på besök i Sverige.
Minnesota påminner ganska mycket om Sverige både till utseende och klimat. Så för mig och gurra var det såklart en liten nedtur att komma från 35+ och lyx till 20+ sverige lookalike Minnesota. Men vi hade det så bra där också. Vi fick träffa en hel hög med släkt och alla var helt underbara och down to eath. Jag minns att jag fick massa beröm för min engelska och det är ju alltid kul!
Efter ca en vecka i Minnesota åkte vi till Williams Bay där vi bodde hos 96åriga Elsa i hennes 4 vånings hus. Vi bodde dock inte i huset utan i en liten stuga brevid. Lite halv creepy så sängarna såg ut som sjukhussängar och nätterna var ganska kalla. Haha, gud vad jag klagade då vill jag lova ;)
Vi hängde där några dagar med en del släkt och bästa minnet därifrån var när vi åkte ut med vår släktings båt och kollade på alla fina hus runt Geneva Lake. Jag älskar att se på stora pampiga hus :)
 
Sista stoppet blev Chicago och Bob och Marcia. Där var vi bara 3 dagar och det blev så kort där mest bara för att vi träffar dem flera gånger per år eftersom de har hus i Sverige vid vår stuga. Därför valde vi att spendera mer tid med de som vi aldrig annars träffar. Chicago var sjukt fint och stort! Jag vill absolut se mer av den staden. 
 
Denna resa önskar jag att jag kunde få återuppleva. Jag är så glad och tacksam för att mamma jobbade och slet så hårt för att kunna göra detta för oss. Usa vill jag till igen, och jag ska dit igen en vacker dag.
 
1. Sandy och Waynes hus i Florida.
2. Jag, mamma och Gurra med lite av släkten i Williams Bay.
3. Universal Studios, Orlando. Love that place!
4. Mamma och Gurra uppe i Empire state building.
 

Trips trough the years.

Min andra resa gick även den till Turkiet och Alanya men denna gång var det studentresa. Jag åkte tillsammans med Lina och Sofie och typ 50 % av karlstads studenter. Detta var 2010 och jag var då alltså 19 år.
En vecka med mycket festligheter och häng på stranden.
Det var en härlig vecka och jag tycket att vi var ganska lugna av oss faktiskt. Vi festade inte varje kväll som många andra ;)
 
1. Lina och jag en av de första kvällarna.
2. Lina och Sofie på ett jättemysigt ställe vi hängde en kväll med massa andra vi kände. Det bjöds på goda drinkar och en häftig eldshow om jag inte minns helt fel.
3. Jag, Lina och några karlstad grabbar en svettig natt på dansgolvet ..
4. Jag på vår altan. ojojoj, vilken sexig bild alltså ....
 

Trips trough the years.

Min första utomlandsresa skedde väl år 2005 kanske? Om jag inte minns helt fel. Jag var alltså 15 år gammal då och resan gick till Turkiet med mamma, lillebror, bästa vän Lina och hennes mamma.
Vi bodde på hotellet Naula Tuc som låg centralt och nära havet i Alanya. Det var så varmt minns jag. Och havet var helt underbart! 
Jag blev dödskär i en kille vid namn Georganio som jobbade på vårt hotell. Han var så snygg och lång och mörk och bara helt perfekt tyckte jag! Han var väl i 20 års åldern och en riktig charmör.
Innan vi skulle hoppa på bussen till flygplatsen för att åka hem ropade han mig till sig och gav mig en lapp med hans msn-adress på. Jag höll på att dö av lycka! Hela vägen hem till Sverige lyssnade jag på "Youre Beautiful" med James Blunt, och grät. Jag grät i flera dagar efter vi kommit hem. Jag var SÅ kär i denna man. 
Jag minns att vi skrev lite med varandra men mer än så blev det inte ;)
Vad hände mer på denna resa tro? Vi blev medlurade på en båttur där vi skulle få se delfiner och massa fina djur men det enda vi fick se var vattenskölpaddor och flamingos ... haha.
Jag fick även va med på hotellets show en kväll ... Jag fick gå i en potatissäck och sen dansa magdans i en paljettklänning inför alla gästerna på hotellet. PINSAMT eller vad!! 
En fin första resa med min familj och bästa vän var det helt klart!
 
1. Jag och Lina med turkisk youghurt i fejjan efter att vi bränt oss. Tro det eller ej men det hjälpte!
2. Jag och Lina i baren på hotellet. Minns att vi fick drinkar med alkohol i och jag vågade inte dricka för jag var rädd att vi skulle bli drogade .. haha. Lina däremot, hon drog i sig båda våra drinkar ;)
3. Jag i en hatt som jag fick av en kille som jobbade på restaurangen.
4. The one and only Georganio. Vilken snygging va?! ;)
 

Måndag

Ligger i soffan och kollar på idrottsgalan! Älskar galor i alla dess former :)
Synd bara att varken Zlatan eller Kalla befann sig på plats för att ta emot pris. 
Har slappat idag också .. Fortfarande ont i halsfanskapet! Ska detta aldrig släppa tro?!
Får iaf va ledig imorgon också om jag inte känner mig helt 100 så det är skönt att veta även om jag dör av tristess här hemma nu.





Söndag

Jag har inte fått mycket gjort sen jag kom hem från Gran Canaria .. Legat hemma med streptokocker! Inte så nice men nu känns det som att penicillinet börjar verka iaf.
Ska bli gott att komma igång med jobb på tisdag, börjar bli sjukt rastlös nu.

Så galet att vi redan är närmare slutet på januari 2015!!!! Time flies.
Mitt 2015 ska iaf bli bra har jag bestämt mig för, jag är inte så bra på att hålla nyårslöften så därför har jag inga ... Förutom det som jag alltid haft, de senaste åren iaf och det är ju såklart att komma i mitt livs form, få den perfekta kroppen osv .. Så det är bara att sätta igång ;)
Ett till löfte som jag har i år, eller jag kallar det önskan ist! Det är att försöka spara pengar och resa mer. Om allt går som planerat så blir det 1 vecka i (som det lutar åt nu) Spanien med Lina någon gång i mars. Till sommaren planerar jag och Steffen 3 veckor i USA och till hösten vill jag resa iväg en god stund, till kanske Australien eller Brasilien! Vi får se vad som sker :)

Ikväll har jag och brorsan sett på The amazing Spider-Man och bara slappat. Om jag är fri från halsont imorgon ska jag ta mig ut på en lång promenad. Det skulle jag behöva.
Puss och natti

Best friend <3




Mitt 2014

Januari 
 
 
En fin start på januari måste jag ändå säga att jag fick. Bra kost och massa träning med en duktig PT på elixia. Men så kom den 15 januari och ett samtal från pappa vände min värld upp och ner. Min älskade kusin hade gått bort och det gick inte att förstå. Jag fortsatte som vanligt hemma i lilleström och hade mitt ex Simon som en stor stötte. Även kollegor och vänner såklart! Familjen hemma hade jag såklart daglig kontakt med.
Januari fortsatte som vanligt även om jag aldrig trodde livet skulle bli som förut. Jag fortsatte träna och hålla kosten i schack. Vi skulle ju trots allt till Bali i februari!
1 februari var en lördag om jag inte minns helt fel. Det var då dags för begravning. Min livs första dessutom! Det var så jobbigt, och så fint och så mycket. En helt perfekt första begravning om man kan säga så. 
Januari blev en blurrig månad. En av mina värsta månader någonsin när jag tänker tillbaka.
 
 
Februari, Mars
 
 
Fram till den 19 februari jobbade och tränade jag om vartannat. Jag sparade som bara fan till Bali resan.
Jag, mamma och Simon åkte tidigt onsdagen 19 och efter ca 16 timmar på resande fot var vi framme hos Caroline och Gustav i Bali. De hade ordnat ett så mysigt hotell och där stannade vi 3 nätter innan vi begav oss vidare runtom i Bali. Efter 2 veckor åkte mamma hem och istället kom Lina och reste med oss de 2 resterande veckorna.
Vi avslutade resan med 5 dagar i Singapore hos en vän till pappa. Där blev vi så väl omhändertagna av hans familj.
Den 20 mars var vi hemma igen och det kändes inget vidare vad jag minns iaf, hehe.
Resten av mars bjöd på jobb och häng med familj och vänner vad jag minns.
 
April
 
 
April spenderade jag mest på jobbet och en del hemma i Karlstad med familjen. Älskar högtider så påsk fick jag fira hemma i Sverige som tur var ;)
Minns en god påsklunch hemma hos pappa och Helen.
April i sig är ofta en ganska trist och seg månad enligt mig. Man går och väntar på våren som sällan kommer ... 
 
Maj  
 
 
Maj var en härlig månad. Det är det alltid. Beror kanske lite på att det är månaden jag har födelsedag i ;)
I början av Maj startade jag en detox som jag höll i 9 dagar! Bara frukt och grönsaker ... pjuh. Den var tuff i början men så fräsch och härlig att hålla sig till. Jag gick ned 4kg på de 8 dagarna och även om jag gick upp dem efter 2 dagar med vanlig mat så minns jag att jag kände mig mindre och mycket frächare vilket ju alltid är härligt.
Jag var även hos Chris i Oslo och spelade in min första låt vilket var hur kul som helst. Han komponerade ihop en låt från scratch och så spelade ja in den och allt detta på under 12 timmar. Ascoolt och roligt.
 
Juni, Juli & Augusti 
 
 
Ja ni, vad hände dessa månaderna tro? Hahha, minns bara att det var fint väder mestadels av sommaren och att jag som nybliven singel hängde en del ute med vänner. Mycker festande blandat med jobb och turer hem till Karlstad.
 
September 
 
 
September bjöd på många härliga utekvällar med mina godingar här i Norge. Vi fick det till en vana att gå ut torsdagar och den ena torsdagden spårade mer än den andra ;) Ojojoj så många minnen vi skapade dessa torsdagskvällar/nätter i Oslo.
Vi var även på en del utflykter och jag övningskörde mycket med Monica. 
Vi hade ett stort och lyckat event på jobbet som var väldigt uppskattat, skitkul.
 
Oktober 
 
 
Oktober bjöd också på mycket festligheter. Pappa kom på besök och vi fick 2 jättemysiga dagar tillsammans med honom. Vi strosade runt i Oslo och på kvällen åt vi middag tillsammans med Monica och Steffen som fullkomligt älskade pappsen, såklart för vem gör väl inte det ;)
Kvällen slutade med efterfest på fratelli till 6.30 ... oops.
Jag kom igång med träningen också. Jag, Steffen och Monica var iväg en del och tränade tillsammans.
Vi var ju dessutom en helg till Steffens hytta där vi spelade spel, åt god mat, gick turer, dansade och drack gott. Supermysigt.
 
November  
 
 
November gick så sjukt fort. Vi hade en jättelyckad personalfest. Pappa var på besök igen. Vi firade monicas födelsedag. Mellan dessa ting jobbade jag ganska mycket. Julbordsässongen var galen så helgerna spenderades mest på fratelli.
 
December  
 
 
 
Årets mysigaste månad. Och förra året var inget undantag. 
Lördagen 20 firade vi steffens födelsedag och vi hade så kul!!
Den 21 jobbade jag några timmar innan jag och Gurra tog tåget hem för jul. Så underbar känsla.
Julafton firades hemma hos faster Pia med en del av släkten. Vi var lite utspridda i år så vi var inte alls så många som vi brukar vara men vi hade det så mysigt iaf. världens bästa släkt <3
Juldagen firades hemma hos mamma med morbor, moster, kusiner, mormor, Bob & Marcia. På kvällen blev det utgång och jag träffade SÅ många gamla godingar alltså.
Annan dag jul blev det hockey med Gurra, Jimmy och Linus följt av en snabbis ute på krogen innan vi avslutade med en skräckfilm som förr i tiden ;)
Blev även utgång lördagen men då var man allt seg! Fick iaf träffa världens bästa Ems som jag saknat så mycket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Playa del ingles


Hela gänget innan vi stiger på planet från gardermoen!

Vi landade 13.00 på nyårsafton så efter en koll runt om i området var det dags att piffa till sig och sen möttes vi allihopa igen för middag och nyårsfirande.

Vi fick se de vackraste fyrverkerierna ever! Det höll säkert på i 20 min och det var så fint.

Vi fortsatte kvällen med dans och vi hade så kul! Jag hade dock världens magkatarr så min kväll slutade lite tidigare än de andras.




Efter att ha vandrat över öknen i typ 20 min kom vi fram till havet och trots att det blåste så mycket att röd flagga var hissad var det otroligt gött att bara ligga på stranden och sola! 



En dag drog jag, Steffen och Kaare till Las Palmas för shopping och sightseeing. Blev dock inte så mycket shopping utan mest sightseeing! Steffens stegräknare visade att vi under de 7 timmar vi var där hade gått närmare 20 000 steg. Bra gjort! 









Las Palmas by night! Beautiful.

En dag tog jag och grabbarna oss en ordentlig promenad till Maspalomas. 2,5 timme vandrade vi och såg mycket fint.
Vi lunchade vid havet och sen gick vi tillbaks till våra hotell.

Maspalomas!

Ett litet hak i jumbocentret där de lagade fantastiska smoothies och mojitos! 

Strawberry mojito!

Det blev en del utgångar såklart! Några homokvällar och några heterokvällar, såklart ;)

Avslutar detta inlägg med en bild på mig och Monica! Vi bodde tillsammans i en bungalow och vi hade det så bra tillsammans! <33
Playa del ingles besöker jag gärna igen, men bara om jag vet att vädret är bättre! 

Puss så länge