31 januari

Det är alltid skönt att åka hem till Sverige över en helg, men denna gång är det lite annorlunda.
Jag har sett fram emot det, men jag har också fruktat för vad denna helg kommer medföra. Vilka känslor den kommer väcka, känslor jag aldrig förut behövt uppleva. Det kommer dessvärre inte vara den sista gången. 
Imorgon begravs min kusin, och jag har lite smått panik inför detta.
Jag har aldrig varit på en begravning förut, jag har inte ens varit bjuden på en. Och det är jag glad och tacksam för, men samtidigt kommer detta bli en alldeles för tuff första gång.
En alldeles för ung, älskad människa har gått bort och jag vill inte att det ska vara sant! Jag vill inte fatta för jag är så rädd för hur det kommer kännas. Jag är så ledsen att jag aldrig kommer får träffa min älskade Wille något mer. Det är så orättvist.
Bara det att träffa alla imorgon, min pappa, faster, farmor, farfar, kusiner m.fl kommer bli så tungt, men samtidigt skönt.
Jag har ju varit ganska ensam här borta i Norge de senaste veckorna. 
Men samtidigt är jag glad att jag valde att stanna kvar och jobba ist för att åka hem.
En annan jobbig sak är ju såklart även att min bror som är i Asien inte finns här hemma denna helg. Men alla i vår släkt vill så klart att han och Carro ska fortsätta sin resa och så får han sörja när han kommer hem igen. 
Jag får som tur är se dom snart! Om 3 veckor på Bali! 




Life goes on!

Livet har rullat på som vanligt de senaste två veckorna.
Så sjukt att det faktiskt kan göra det .. Men tack vare extremt mycket jobbpass och träning har jag klarat mig från de jobbiga kvällarna jag skulle haft ensam hemma. Både jag och Simon har jobbat mycket i det sista.
Sen jag kom tillbaks från Sverige efter jul har jag jobbat 24 av 26 dagar .. Har varit ledig 2 dagar alltså .. Lite för mycket jobb men det har varit bra för mig. Skönt att hänga på jobbet och faktiskt trivas, för det mesta iaf.

Idag är jag ledig och jag har hunnit träna, varit och ätit kycklingsallad på jobbet, städat och myst framför tvn. 

Igår var jag i Oslo och träffade Cordelia. Det är mina kusiners pappas frus dotter. Vi är lika gamla och har konstigt nog, trots att vi typ är släkt aldrig riktigt umgåtts. Efter beskedet om att min kusin dött för två veckor sedan berömde vi att det var dags att ses och prata. Och igår gjorde vi det! ( hon bor också i Norge!) 
Vi käkade på fridays och vi hade det så mysigt! Och vi är otroligt lika, vi tänkte lika om mycket vilket nästan var lite läskigt. Haha :)

På fredag åker jag och Simon till Sverige.
På lördag är det begravning och jag är livrädd! Har aldrig varit på en begravning förut så att nu behöva gå på denna som min första för en som stod mig otroligt nära, känns helt overkligt! 
Jag har ännu inte fattat vad som hänt så helgen kommer bli den tuffaste hittills, i mitt liv, och jag känner mig långt ifrån redo. Men redo för något sådant här blir man väl inte.
På ett sätt känns det skönt att det snart är över för jag känner att det är dags att börja sörja på riktigt nu. Dags att fatta för att kunna gå vidare utan en klump i magen. 
Puss på er och ta hand om varandra. 

Bild från midsommar 2009.
Min bästa vän, jag och min älskade kusin/bror Wilhelm! 


16.12.1975 - 15.01.2014

Älskade Wille! 

Jag minns så väl den där sommaren för några år sedan. Du kände dig ensam så du bodde hos mig, mamma och Gurra ett bra tag och vi hade så kul ihop. Alla våra vänner älskade dig, du fick alltid alla att skratta och känna sig bekväma, och även om det du sa eller gjorde inte var speciellt kul så blev man alltid glad av ditt hysteriskt högljudda skratt!
Jag är glad att det skrattet alltid kommer finnas inom mig, för det kommer jag verkligen sakna. 

På julafton kramade du om mig, grät en skvätt och frågade om jag inte kunde flytta med dig till nya lägenheten för du tyckte det var lite läskigt att bo själv efter alla år, "om det ändå vore så lätt, Wille" gav jag dig bla till svar och då fnissade du och sa "Jag älskar dig Emma".
Och jag älskar dig min bror! Det kommer jag alltid göra. 
Du var så viktig för mig, och för så många andra.
En liten del av mig försvann med dig, och det gör så ont men det kommer snart bli bättre. Jag måste bara förstå först, för det gör jag inte än, och jag är rädd för hur det kommer kännas. Men jag vet att du kommer finnas för mig då! 

Du har haft många tuffa motgångar i ditt liv men ändå har du haft humöret uppe så gott det har gått, och det beundrar jag. 
Nu är du fri från allt ont, nu är du där du hör hemma. Och även om det innebar att du var tvungen att lämna oss, så känns det rätt för vi kommer att ses igen, och jag längtar så efter den kramen jag kommer att få då.
Tack för allt!





15 januari

Ligger hemma helt utslagen efter en hård start på veckan.
I måndags jobbade jag 12.30-22.30, tränade med min pt innan det och hon körde totalt slut på mig!
Igår jobbade jag 11.30-20.30.
Idag jobbade jag 11-16 och efter jobbet stack jag direkt till gymmet och var med på elixia running! Så gött att springa av sig lite.

När jag kom hem och satte mig för att äta min sallad så började jag nästan gråta för det var så jäkla skönt att sitta ned, haha :)

Jag kör ju stenhårt med lchf och i måndags när jag vägde mig hade jag gått med 2 kg!! Och detta på bara 1 vecka. Så jäkla glad!
Och idag är det exakt 5 veckor kvar till Bali, underbar känsla :)
Imorgon ska vi vaccinera oss och det känns mindre bra .. Jag är inget större fan av sprutor!
Nu ska jag fortsätta vila här i soffan ;)
Puss




11 januari

Min lediga dag igår var slapp och skön!
Jag och Simon (som också var ledig) låg i soffan framför tvn i stort sett hela dagen. Hur gött som helst.
Till middag lagade vi egna hamburgare som jag åt tillsammans med sallad och lchf dressing som jag gjorde själv! Så gott blev det :)
Idag har jag varit iväg och tränat med min pt och nu slappar jag innan det är dags för jobb!
Puss på er




10 januari

Idag är jag ledig och jag ska njuta ordentligt för sen väntar 10 arbetspass på rad för mig. Har tagit på mig några extrapass för att komma ikapp med timmar.

Den 19 februari åker jag och Simon till Bali och hänger där i lite mer än 3 veckor.
Vi ska dit och träffa Gurra och Carro som just nu är och reser runt i Asien.
Vi kommer ha det så gött därborta!! 

Men nu gäller det att jobba hårt!
Eftersom en hel månadslön går bort då vi är borta så gäller det att kunna betala 2 hyror på en lön. Det ska nog inte vara några problem men man vill ju ha en del över sen också ;)
Är väldig glad över att jag har ett jobb där jag får mycket dricks som jag kan spara!

Det närmsta veckorna kommer bestå av jobb och träning! Inte så kul kanske, men det är som det är :)
Kör dessutom stenhårt på lchf nu också. Har gjort det sen i måndags och igår när jag vägde mig hade jag gått ner 0,6 kg! Go Emma!

Puss




Mitt nyår!

Hade ett jättemysigt nyår med ett gäng tjejer + Simon och hans killkompisar.
Vi tjejer hade en lugn och god middag hemma hos Joline medans killarna var och käkade på restaurang. 
När killarna kom tillbaks så blev det lekar, ölspel m.m, jättekul hade vi det :)
12 slaget firade vi in i stan med raketer och skumpa.
Sen kilade vi tillbaks till joline och Calle där festen fortsatte.
Jag och Simon kom hem tidigt på morgonen efter en jättehärlig kväll med fint sällskap.